Economische topregio

In Zwolle zit je in een economische topregio. Al tien jaar lang staan we stevig in de top 5 van sterkste groeiregio’s in Nederland. Daar kun jij ook van profiteren! Het werkloosheidscijfer ligt in deze regio bijvoorbeeld lager dan het landelijk gemiddelde. Goede kans dus dat jij na je opleiding in de regio een baan kunt vinden.

Topsectoren

De basis daarvoor leggen wij al in je studententijd. Voortdurend zoeken wij naar cross-overs tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Zo creëren wij kansen en gunnen wij elkaar die ook. Daarmee scoren wij. Steeds weer. En jij straks ook! De centrale ligging van Zwolle is natuurlijk ook best handig. Je kunt er altijd makkelijk komen. Ook multinationals weten dat. Zwolle is al jaren bij hen in trek. Wehkamp opende bijvoorbeeld in 2015 het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum van de wereld in Zwolle en IKEA de meest duurzame vestiging. Naast de e-commerce sector scoort Zwolle goed in de kunststoffen- en healthsectoren. Het Polymer Science Park en het Health Innovation Park leveren voortdurend nieuwe innovaties én weten die ook toe te passen.

Innovaties, ondernemers en onderwijs komen samen in Kennispoort. Het innovatienetwerk van de Regio Zwolle; samen helpen we ondernemers vernieuwende ideeen realiseren. Kijk voor meer info op: www.kennispoort.nl

Nieuw talent

Ondertussen heeft het midden- en kleinbedrijf ook nog altijd een stevige poot in deze regio. Zij neemt zo’n 76% van de economie voor haar rekening. Vaak al generaties lang. Zij vormt een mooie stabiele factor met een geheel eigen dynamiek.

Een breed scala aan bedrijven dus, dat nieuw talent graag omarmt. Dat maakt Zwolle top. Wedden dat er ook iets voor jou bij zit!

www.regiozwolle.info