Excellent onderwijs

Cijfers spreken voor zich. Vandaar even de cijfers:
• Zwolle telt meer dan 40.000 MBO- en HBO-studenten
• In Zwolle zijn 5 MBO- en 4 HBO-instellingen, die landelijk zeer goed staan aangeschreven
• Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, ArtEZ en Katholieke Pabo Zwolle horen volgens studenten tot de beste hogescholen van Nederland (Elsevier beste studies 2016 en Keuzegids HBO 2017)
• Cibap, de creatieve vakschool voor verbeelding, is de beste MBO-vakschool van Nederland (verkiezing 2017, Keuzegids MBO 2017 en JOB-monitor 2016)
• De Groene Welle is de een-na-beste groene onderwijsinstelling van Nederland (verkiezing 2015, keuzegids MBO)
• Landstede MBO, ROC Menso Alting en Deltion scoren in de top van de landelijke onderwijsrankings

Wat maakt Zwolle zo speciaal?

Zwolle Onderwijsstad staat al jarenlang in de spotlights vanwege haar kwaliteit en innoverende kracht. Bij ons kent groeien geen grenzen. Studenten, ondernemers en bestuurders werken nauw samen. Samen pikken we nieuwe trends op en vertalen deze direct naar het onderwijs. Niet alleen binnen de eigen schoolmuren, maar ook daar buiten!

Neem bijvoorbeeld de Nieuwe Hanze Unie, studenten werken aan echte opdrachten, met echte opdrachtgevers, om samen echt iets te realiseren. Learning by doing dus!

Ander voorbeeld is de Global Entrepreneurship Week in Zwolle, een jaarlijks initiatief dat in meer dan 150 landen plaatsvindt. Hier in je eigen stad en/of regio ga je met medestudenten én ondernemers nieuwe ideeën uitwerken tot een stevig businessplan. Samen bekijk je het idee, zet je de focus op scherp, ga je aan de slag en kom je tot groei. Samen zorg je dat het staande blijft.

New jobs

Die mindset kom je overal tegen. Het valt je direct op. En jou niet alleen. Al decennialang trekt Zwolle nieuwe denkers en doeners. Samen geven wij de wereld vorm. Wij creëren nieuwe kansen én banen. Wat jij kunt doen? Pak de kansen die hier liggen en groei! Daar moet je lef voor hebben. Wij leren je hoe. Op innoverend en creatief vlak. Zo ontwikkel jij jezelf tot een ondernemend denker en doener. Eén die klaar is voor de toekomst. Ook voor de New Jobs.