Bruisende binnenstad

In Zwolle voel je je al snel welkom! Je vindt je weg er zo.

Uitgaan in Zwolle

Ben jij van het stappen en lekker uitgaan? Pak met je vrienden een van de vele terrasjes, duik de kroeg in of ga lekker uit eten in een van de gezellige restaurants. Voor elk budget is er wel wat: barretjes, eetcafés, restaurants en ook supergezonde juice-bars. Begin je zoektocht binnen de oude stadsmuren. Zin in een groot feest? Let dan eens op de programmering van Hedon. Regelmatig komen hier bekende artiesten of is er een spetterend muziek-event. Net als in de IJsselhallen. Je kunt ook uit je dak gaan op een van de festivals in het park De Weezenlanden of bij de Wythmenerplas. Op 5 mei is Zwolle helemaal the place to be. Hier vind je het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Elk jaar weer!

Shoppen

Ben jij meer van het shoppen? Ga dan naar de Sassenstraat in Zwolle. Deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom. Sinds de zomer zit in Zwolle ook Zara. In de voormalige bibliotheek heeft ze wel een hele bijzondere plek gevonden. Verderop in de binnenstad vind je het Canadese Hudson’s Bay. Ga ook naar de Grote Markt, waar onder meer Primark zit. Blijf vooral struinen! Rondom deze grote namen vind je nog vele andere leuke – en authentieke! – winkels.

Cultureel

Ben jij ook in voor culturele uitstapjes? In Zwolle vind je musea, theaters en natuurlijk filmzalen. Wat dacht je van een bezoek aan Museum de Fundatie? Of aan de nieuwe Pathé met negen zalen? In twee zalen kun je het geluid niet alleen horen, maar zelfs ook voelen!

En hoe past Boekhandel Waanders in de Broeren tussen dit alles? Is een bezoek aan deze middeleeuwse kerk met daarin de mooiste boekhandel van het land nu shoppen, een cultureel uitje of gewoon lekker culinair genieten? Kijk zelf!

Maar waar te beginnen?

Buro Ruis organiseert speciaal voor MBO-studenten de MBO Bruisdag. Voor HBO-studenten is er de HBO Bruisweek. Zo leer je Zwolle en al haar hotspots voor studenten razendsnel kennen. Een onvergetelijk begin van je studententijd!

Tevens vind je op de website van Buro Ruis een agenda voor een toffe avond uit.