Zwolle Studentenstad

Studenten over Zwolle

‘Als je door de stad loopt, groet iedereen’

Sebastiaan Vroom (22)

Vierdejaars HBO-ICT

“Ik woon mijn hele leven al in Zwolle. Toen ik een studie moest kiezen, heb ik wel gekeken naar andere scholen, in de Randstad onder andere. Maar deze omgeving is gewoon heel fijn. Lekker groen en veel plekken waar je kan samen komen.”

Sebastiaan Vaca (19)

Eerstejaars journalistiek

“Ik ervaar de sfeer in Zwolle als heel aangenaam. Zelf kom ik uit Hengelo en ik merk dat ik me hier wat veiliger voel, best wel gek. Zwolle voelt toch een beetje als een dorp. Dat draagt er denk ik ook wel aan bij dat mensen elkaar wat sneller vertrouwen.”

Mila Neijenhuis (21)

Tweedejaars sociaal pedagogische hulpverlening

“Ik ben geboren en getogen in de stad Zwolle, een echte blauwvinger. Het is echt een hele gezellige stad. Hij is natuurlijk redelijk groot, maar toch kom je met uitgaan altijd wel een bekende tegen. Dat betekent niet dat je iedereen kent: je kunt genoeg nieuwe mensen leren kennen.”

Henrikus van Asselt (19)

Eerstejaars accountancy

“Zelf kom ik uit Rotterdam, maar ik vind de sfeer in Zwolle fijner. Mensen zijn hier beleefder. In Rotterdam heb je al gauw problemen als je tegen iemand aanloopt, maar in Zwolle zeg je gewoon sorry. Dat maakt het wel een gemoedelijke stad om in te wonen. ”

Nikkie Serrarens (20)

Tweedejaars journalistiek

“Als je door de stad loopt, dan groet iedereen je. Of ze nou bekenden van je zijn, of onbekenden; het voelt haast alsof ik in een dorp woon. In Zutphen, waar ik vandaan kom, had ik dat gevoel helemaal niet zo, terwijl die stad een stuk kleiner is. Ik weet eigenlijk niet waarom de sfeer in Zwolle zo anders is.”