Zwolle Studentenstad

Studies

Zwolle staat al jaren bekend als uitstekende studiestad. Er zijn 5 MBO- en 4 HBO-instellingen die landelijk zeer goed aangeschreven staan.

Studies

Zwolle staat al jaren bekend als uitstekende studiestad. Er zijn 5 MBO- en 4 HBO-instellingen die landelijk zeer goed aangeschreven staan. Daarnaast staat Zwolle bekend om haar innoverende kracht. Bij ons kent groeien geen grenzen. Hier werken studenten, ondernemers en bestuurders nauw samen en samen werken we aan de toekomst!

Welke mbo- en hbo-scholen vind je in Zwolle?

Zone.college

Van Teelt & Technologie tot Bloem & Styling, maar ook Dierverzorging en Sportvisserij & Waterbeheer. Tijdens deze MBO-opleidingen train jij jezelf in vakmanschap, ondernemendheid, maatwerk en samenwerking. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

zonecollege.nl

 

Cibap

Cibap is al meer dan zestig jaar specialist in het opleiden van mensen voor de creatieve industrie. Wil jij ruimtelijk vormgever worden, grafisch vormgever, visueel designer of stort je je graag op het ontwerpen van meubels en gebruiksvoorwerpen? Hier zijn de mogelijkheden legio. Cibap werkt daarbij nauw samen met HBO-opleidingen, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van games. Met haar studenten werkt ze aan creativiteit, vakmanschap, communicatie, ondernemendheid en omgevingsbewustzijn. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.cibap.nl

Landstede MBO

Landstede is een brede MBO-onderwijsinstelling. Houd je van mode, ben je meer van de commercie, wil jij de zorg in, zoek jij een baan in de logistiek of de ICT? Om het even waar het jou om gaat; de kans is groot dat je een geschikte opleiding kunt vinden op Landstede. Talentontwikkeling, respect, ontmoeting, zingeving en verantwoordelijkheid staan er altijd centraal. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.landstede.nl

Deltion College

Jong of oud, studerend of werkend, bedrijf of instantie: Deltion is er voor iedereen! Deltion biedt MBO-opleidingen aan in de richtingen welzijn, gezondheidszorg, economie, ondernemen, horeca, reizen, dienstverlening, sport, opvoeding, maatschappij, veiligheid, techniek, design, media, ICT, mobiliteit en logistiek. Deltion is gehuisvest in een bruisende locatie met uitdagende faciliteiten. Met aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief onderwijs word je bij Deltion uitgedaagd om je te ontwikkelen in je beroep, de maatschappij en je persoonlijk leven. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.deltion.nl

Menso Alting

Menso Alting is een gereformeerd mbo dat onderwijs aanbiedt op het gebied van economie, welzijn, gezondheidszorg en dienstverlening. Deze relatief kleine mbo-instelling (900 studenten) staat voor ambitie, betrokkenheid en confronteert studenten met zichzelf om zo het beste uit henzelf te halen. Ze begeleidt studenten naar de plek in de maatschappij waar ze thuishoren en ze zich verder kunnen ontwikkelen naar de beste versie van zichzelf. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.mensoaltingzwolle.nl

Hogeschool Windesheim

Windesheim is een grote hogeschool met een gezellige campus, opleidingen van een goede kwaliteit, intensieve begeleiding en heel veel (studie)faciliteiten. Je hebt ruime keuze: er zijn zo’n 50 HBO-opleidingen op het gebied van techniek, logistiek, economie, journalistiek, sport, gezondheid en welzijn. Studenten waarderen Windesheim onder meer om de persoonlijke sfeer en de betrokkenheid van de docenten. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.windesheim.nl

ArtEZ

Deze hogeschool voor de Kunsten leidt jaarlijks zo’n 3000 studenten op in beeldende kunst, dans, mode, theater, muziek, architectuur, kunsteducatie en design. Veel bachelors en masters genieten inmiddels (inter)nationaal aanzien. Iets voor jou? ArtEZ staat voor excellentie, innovatie, onderzoek en samenwerken. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.artez.nl

Hogeschool Viaa

Op Hogeschool Viaa kun je terecht voor een HBO-opleiding Pabo, Social Work, Verpleegkunde en Godsdienst-Pastoraal Werk. Deze christelijke hogeschool heeft een uitgesproken en kleinschalig karakter. Studenten en docenten zijn er persoonlijk betrokken, waardoor je je snel thuis voelt. Wil je graag in het buitenland stagelopen? Ook dat kan op Hogeschool Viaa! Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.viaa.nl

Katholieke Pabo

Studenten kiezen de Katholieke Pabo Zwolle (PKZ) al jaren als de beste Pabo van Nederland. Het is een zelfstandige hogeschool met een open identiteit. Oftewel: iedereen is welkom! Hier word je opgeleid tot leraar in het primair onderwijs. Je leert niet alleen wat het betekent om voor de klas te staan, maar ook hoe je samen met anderen het onderwijs (ook in de toekomst) vorm kunt geven. Een informatieavond of open dag bijwonen? Kijk hier voor de data.

www.kpz.nl